جستجو در سایت

کشف یک عضو جدید در گلو هنگام آزمایش سرطان پروستات

کشف یک عضو جدید در گلو هنگام آزمایش سرطان پروستات
مهر ۳۰, ۱۳۹۹

به گزارش اسکای نیوز، پیش از این متخصصان تصور می‌کردند که تنها غدد بزاقی میکروسکوپی در داخل ناحیه حلق پشت بینی وجود دارند. اما محققان در انستیتوی سرطان هلند، مجموعه جدیدی از غدد بزاقی را به طول حدود ۱.۵ اینچ هنگام اسکن سلول‌های سرطانی پروستات با استفاده ترکیبی از سی.تی.اسکن و پت.اسکن به نام PSMA PET-CT کشف کرده‌اند.

در فرایند اسکن توسط PSMA PET0CT، پزشکان یک ردیاب –TRACER- رادیواکتیور به بیمار تزریق می‌کنند. این ردیاب به خوبی به پروتئین PSMA که در سلول‌های سرطانی پروستات افزایش یافته‌اند متصل می‌شود.

نتیجه تحقیقات این دانشمندان که طی مقاله‌ای در مجله رادیوتراپی و آنکولوژی منتشر شده است می‌افزاید: « غدد تازه کشف شده، به روانکاری گلو در بالای بینی و دهان کمک می‌کنند». به دلیل قرارگرفتن این غدد بر روی یک تکه غضروف به نام –توبوس توباریوس-، این غدد بزاقی جدید را «توباری» نامیده‌اند.

دانشمندان هلندی به منظور اثبات کشف جدید خود، یک تیم یکصد نفره داوطلبان را تحت هدایت دکتر ووتر وگل آنکولوژیست پرتوی، آزمایش کرده‌اند که مشخص شده است تمامی آن‌ها این غدد را دارا هستند. علاوه بر این، ناحیه نازوفارنکس دو جسد را کالبدشکافی کردند و نتایج یکسانی حاصل شد.

یافته جدید این گروه از دانشمندان می‌تواند به کاهش عوارض جانبی ناشی از برخی درمان‌های سرطان کمک کند. هم‌اکنون پزشکان با استفاده از پرتودرمانی برای درمان سرطان سر و گردن سعی می‌کنند از آسیب رساندن به سه غده بزاقی اصلی اجتناب کنند، زیرا آسیب رساندن به آن‌ها می‌تواند بیماران را برای خوردن، صحبت کردن یا بلعیدن دچار مشکلات اساسی کند. از آنجایی که تاکنون تصور می‌شود تنها سه غده بزاقی در ناحیه حلق وجود دارد، پزشکان بدون توجه به مجموعه غدد چهارم، آن ناحیه را تحت تابش قرار می‌دادند و بیماران دچار برخی عوارض جانبی می‌شدند.

دکتر وگل می‌گوید که قدم بعدی ما این است که دریابیم چگونه می‌توانیم بدون آسیب رساندن به این مجموعه غدد جدید، از آن‌ها در روند درمان بیماران استفاده کنیم. «اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم، بیماران ممکن است عوارض جانبی کمتری را تجربه کنند که در نهایت به افزایش کیفیت زندگی آن‌ها پس از روند درمان می‌انجامد».

پایان خبر./

ارسال نظر

*

code