جستجو در سایت

میزان پاسخدهی بدن بیماران سرطانی به ایمنوتراپی

میزان پاسخدهی بدن بیماران سرطانی به ایمنوتراپی
آبان ۲۷, ۱۳۹۹

دانشمندان در حال کشف یکی از بزرگترین چالش‌های ایمنوتراپی هستند: چرا برخی بیماران سرطانی ممکن است به ایمنوتراپی پاسخ مثبت دهند درحالی که برخی دیگر نمیتوانند؟

طی یک مطالعه جدید توسط تیمی از دانشمندان مرکز جامع سرطان جانسون وابسته به دانشگاه کالیفرنیا-لس‌آنجلس دریافتند بیمارانی که نوع خاصی از آنتی ژن لکوسیت انسانی (HLA) دارند، زنجیره‌ای از پروتئین ها به عنوان پیتید در اختیار دارند که میتواند به سیستم ایمنی بدن کمک کند.

داده های کشف شده‌ای که در نشریه Nature Cancer به چاپ رسیده است بر روی نوعی HLA به نام B44 متمرکز بوده است که تقریباً در بدن نیمی از افراد وجود دارد. به عبارت دیگر، در بیماران مبتلا به سرطان ریه ملانوم، افرادی که ژن HLA-B44 را در بدنشان داشته‌اند به خوبی به فرایند ایمنوتراپی واکنش مثبت نشان داده اند، درحالی که افراد مبتلا به سلول سرطانی بزرگ ریه با دارا بودن همان ژن، نسبت به افرادی که چنین زنجیره پروتئینی دراختیار نداشته اند عملکرد بهتری نسبت به ایمنوتراپی از خود نشان نداده اند. در نهایت دانشمندان در این مطالعه دریافتند که پاسخ های مختلف مبتلایان به سرطان، ناشی از انواع مختلف جهش است که در هر یک از زیرگروه‌های سرطانی شایع هستند.

دکتر امی کاممینگز، استاد خون شناسی بالینی-اکنولوژی در دانشکده پزشکی دیوید گفن واقع در دانشگاه UCLA و عضو مرکز جامع سرطان جانسون در این باره میگوید: «معمولاً تصور میشود که برای دونوع سرطانی که به طور کلی نسبت به ایمنوتراپی پاسخ خوبی دریافت میشود، اصول مشابهی از نظر مشخصات عمومی بیمارانی که بدنشان واکنش مثبت دارند وجود دارد، درحالی که در این مورد -ابتلا به سرطان ریه دارای پروتئین HLA-B44- اینچنین نیست».

برای بررسی نقش HLA در پاسخ ایمنی درمانی، محققان UCLA، توالی تومورهای ملانوم و سلول های غیرکوچک و نمونه های خون افراد را بررسی کردند. زیرا با استفاده از تعیین توالی،میتوان ژن های تولیدکننده پروتئین و جهش هایی که ممکن است در سرطان به وجود بیاید را بررسی کرد.

جهش در ژن های تولیدکننده پروتئین اغلب منجر به پپتیدی میشود که سیستم ایمنی بدن میتواند آن را غیرطبیعی تشخیص دهد. این اتفاق را «نئوپیتیوب» می‌نامند.

 

 

ارسال نظر

*

code