جستجو در سایت

شناسایی سرطان با ویروس دستکاری شده

شناسایی سرطان با ویروس دستکاری شده
آذر ۱۴, ۱۳۹۹

محققان دانشگاه اموری واقع در آمریکا، ویروس‌هایی را ساختند که توانایی اجتناب از تحریک واکنش ایمنی بدن را دارند و می‌توانند سلول‌های سرطانی را در بدن شناسایی و نابود کنند.

این ویروس‌ها که با عنوان ویروس‌های انکولیتیک شناخته می‌شوند، به گونه‌ای دست‌ورزی می‌شوند که تنها به سلول‌های سرطانی حمله کرده و با سلول‌های سالم کاری ندارند و بدین ترتیب یکی از بزرگترین مشکلات شیمی درمانی و پرتودرمانی را رفع می‌کنند.

استفاده از ویروس‌های قاتل برای نابودکردن سلول‌های سرطانی یک شیوه نوین درمان سرطان است اما در صورتی که این ویروس‌ها موجب تحریک واکنش ایمنی بدن شوند، شخص را در معرض خطرات جدی قرار می‌دهند. به همین علت معمولا این ویروس‌ها مستقیما به درون تومورهای سرطانی تزریق می‌شوند.

اکنون محققان راهکاری را یافتند که مانع واکنش ایمنی بدن در برابر ویروس‌های آنکولیتیک می‌شود و در نتیجه می‌توان از این شیوه درمانی برای مقابله با متاستاز سرطان در سراسر بدن استفاده کرد.

در این تحقیقات سه ناحیه در ویروس‌های مورد استفاده برای مقابله با سرطان شناسایی شد که با دست‌ورزی آن‌ها، آنتی‌بادی‌های سیستم ایمنی نمی‌توانند به ویروسی متصل شوند و در نتیجه واکنش سیستم ایمنی در برابر ویروس فعال نمی‌شود.

محققان این ویروس‌های دست‌ورزی شده را روی موش‌هایی که دارای سلول‌های سرطانی کبد انسان بودند آزمایش کردند و مشخص شد سیستم ایمنی موش‌ها در اثر ورود این ویروس به بدن آن‌ها فعال نمی‌شود؛ در حالی که ویروس‌های دست ورزی نشده فعلی موجب تحریک واکنش ایمنی شده و این واکنش موجب مرگ موش‌ها ظرف چند روز می‌شود.

در این آزمایش حدود ۳۵ درصد از موش‌ها با استفاده از ویروس دست‌ورزی شده، به طور کامل درمان شدند و هیچ اثری از سرطان و تومور در بدن آن‌ها باقی نماند.

محققان معتقدند در مراحل بعدی تحقیقات با بهبود این فناوری می‌توان کارآیی ویروس در درمان سرطان را به میزان قابل قبولی بهبود بخشید.

سرطان بر اثر رشد کنترل‌نشده سلول‌ها شکل می‌گیرد. انجمن تحقیقات سرطان آمریکا آماری را در مورد سرطان‌های شایع سال ۲۰۱۸ میلادی (که آخرین آمار مربوط به سرطان است) منتشر کرده است. در این آمار تمام سرطان‌های شایع به استثنای سرطان پوست غیر ملانوم لحاظ شده است.

در سال ۲۰۱۸ میلادی حدود ۱۸ میلیون مورد سرطان در سراسر جهان وجود داشت که ۹.۵ میلیون مورد در مردان و ۸.۵ میلیون مورد در زنان شیوع داشت.

در حال حاضر پیشگیری از سرطان مهم ترین معضل بهداشت عمومی است و متخصصان تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی، ‌ افزایش فعالیت بدنی و کاهش وزن و عدم مصرف دخانیات و الکل را مهمترین اصول در پیشگیری از سرطان می‌دانند.

منبع: ساینس

ارسال نظر

*

code