فیبرهای غذایی شامل تعداد زیادی از کربوهیدراتهای گیاهی است که توسط انسان قابل هضم نیستند. انواع فیبرها شامل فیبرهای محلول و نامحلول است. فیبرها موجب کاهش کلسترول خون و کاهش بروز بیماریهای قلبی میشوند. حبوبات، سبزیجات، غلات کامل و میوه¬ها منبع خوبی از فیبرها هستند. رابطه بین مصرف فیبرها و کاهش خطر بروز سرطان ضعیف است ولی کماکان مصرف فیبرها توصیه میشود.
شواهد کمی وجود دارد که مقدار کلی چربی مصرفی فرد در خطر بروز سرطان تأثیر بگذارد. اما غذاهای حاوی چربی زیاد پرکالری بوده و موجب چاقی میشود که خود با افزایش خطر بروز انواعی از سرطانها مرتبط است. شواهدی وجود دارد که انواع خاصی از چربیها مانند چربیهای اشباع شده ممکن است شانس بروز سرطان را بیشتر کند. دربارۀ رابطه بین سایر انواع چربیها (اسیدهای چرب امگا۳ که در ماهی یافت میشود) و اسیدهای چرب غیر اشباع (روغن زیتون و کانولا) و کاهش خطر سرطان شواهد اندکی وجود دارد.
مصرف قهوه میتواند علایم تودههای فیبروسیستیک پستان (نوعی ضایعه خوشخیم پستان) را بدتر کند ولی شواهدی از ارتباط مصرف قهوه با خطر سرطان پستان یا سایر انواع سرطان وجود ندارد. ارتباط بین مصرف قهوه با سرطان پانکراس که در گذشته توجه زیادی به آن میشد، در مطالعات جدید تائید نشده است. لذا هیچگونه ارتباط مشخصی بین نوشیدن قهوه و بروز سرطان وجود ندارد.
کلسترول موجود در رژیم غذایی منحصراً منشاء حیوانی دارد( گوشت، لبنیات، تخممرغ چربی حیوانی مانند کره). با اینکه برخی از این مواد غذایی (مثلاً گوشت قرمز و فرآوری شده) با افزایش خطر برخی از سرطانها مربوط است، در حال حاضر شواهدی وجود ندارد که این افزایش خطر بروز سرطان با کلسترول مرتبط باشد. پایین آوردن کلسترول خون موجب کاهش خطر بروز بیماری قلبی میشود ولی شواهدی از تأثیر کاهش کلسترول خون با کاهش خطر سرطان وجود ندارد.
مطالعات زیادی نشان داده است که مصرف غذاهای سرشار از کلسیم موجب کاهش خطر بروز سرطان کولورکتال میشود و مصرف مکملهای کلسیم ایجاد آدنومهای کولورکتال (پولیپها) را بهطور متوسط کاهش میدهد. اما همچنین شواهدی موجود است که مصرف کلسیم بهخصوص بهصورت مکمل با افزایش خطر بروز سرطان پروستات خصوصاً نوع مهاجم آن مرتبط است. بنابراین توصیه می¬شود مردان و زنان مقادیر توصیه شده کلسیم روزانه را از طریق منابع غذایی تأمین کنند. مقدار توصیه شده کلسیم روزانه ۱۰۰۰ میلیگرم در افراد سنین ۵۰-۱۹ سال و ۱۲۰۰ میلیگرم در افراد بالای ۵۰ سال است. لبنیات منبع مناسب کلسیم است. کلسیم همچنین در سبزیجات برگدار وجود دارد. افرادی که برای
از آنجا که بتاکاروتن نوعی آنتیاکسیدان مرتبط با ویتامین آ در میوهها و سبزیجات است و از آنجا که خوردن میوهها و سبزیجات موجب کاهش خطر بروز سرطان میشود بهنظر میرسد مصرف زیاد مکملهای بتاکاروتن بتواند خطر بروز سرطان را کاهش دهد. اما نتایج ۳ مطالعهی بزرگ بالینی نشان میدهد که این مسئله درست نیست. در ۲ مطالعه که افراد مقادیر زیاد مکملهای بتاکاروتن برای جلوگیری از سرطان ریه و سایر سرطانها استفاده کردهاند این مکملها موجب افزایش خطر سرطان ریه در سیگاریها گردید و در ۳/۱ موارد هیچ گونه فایدهای از مصرف آنها مشخص نشد. لذا با اینکه خوردن میوهها و سبزیجات حاوی بتاکاروتن میتواند کمک کننده باشد ا
آسپارتام یک مادهی قندی مصنوعی با کالری کم است که ۲۰۰ بار شیرینتر از شکر است. شواهد فعلی ارتباطی را بین آسپارتام و افزایش خطر بروز سرطان نشان نمیدهد. افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی فنیل کتونوری میبایست از مصرف غذاها و نوشیدنی¬های حاوی آسپارتام خودداری کنند.
بدن از برخی مواد مغذی موجود در سبزیجات و میوهها برای محافظت بافتی در مقابل تولیدات ناشی از متابولیسم طبیعی (اکسیدانها) استفاده میکند. از آنجا که این مواد با افزایش خطر بروز سرطان مرتبط است، مواد غذایی معروف به آنتیاکسیدان در مقابل سرطان اثر محافظتی دارند. آنتیاکسیدانها شامل ویتامین سی، ویتامین ای، کاریتنوئیدها و تعداد دیگری از مواد شیمایی گیاهی (فیتوکمیکال)هستند. مطالعات نشان میدهند افرادی که سبزیجات و میوهی بیشتری حاوی مقادیر بالایی از آنتیاکسیدانها مصرف میکنند میتوانند خطر بروز سرطان را کاهش دهند. مطالعات بالینی مربوط به مکملهای آنتیاکسیدان در حال انجام
نیکوتین احساس خوبی در فرد سیگاری ایجاد میکند که او را به مصرف دوباره تشویق میکند. نیکوتین همچنین با تداخل در جریان اطلاعات بین سلولهای عصبی نوعی احساس آرامش ایجاد میکند. با گذشت زمان دستگاه عصبی به نیکوتین عادت پیدا میکند و فرد سیگاری مصرفش را بیشتر میکند که خود باعث افزایش سطح نیکوتین خون او میشود. در واقع نیکوتین استنشاق شده در دود سیگار حتی سریعتر از داروهای تزریق شده وریدی به مغز میرسد. بعد از مدتی، بدن افراد سیگاری نسبت به نیکوتین مقاومت پیدا می کند. مقاومت بدین معنی است که برای ایجاد اثرات مشابه قبلی به میزان بیشتری نیکوتین نیاز است. و این یعنی افزایش مصرف سیگا
در لیزردرمانی از اشعهای پر قدرت برای درمان سرطان و دیگر بیماریها استفاده میشود. از اشعۀ لیزر میتوان برای کوچک کردن اندازه یا از بین بردن تومورها نیز استفاده کرد. بیشترین موارد استفاده از لیزر در درمان سرطانهای سطحی (سرطانهایی که در سطح بدن یا غشاء اندامهای داخلی ایجاد میشوند) است، مانند سرطان پوست سلول بازال، و مراحل اولیۀ برخی از سرطانها مانند سرطانهای دهانۀ رحم، آلت مردانه، واژن، مهبل و سرطان ریۀ سلول غیرکوچک. میتوان از لیزر جهت درمان یا تخفیف برخی از عوارض سرطان، مانند خونریزی یا انسداد نیز استفاده کرد. برای مثال، میتوان از لیزر جهت کوچک کردن اندازه یا از بین