(انگلیسی) English     (عربی) Arabic

موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان: سؤالهای متداول
جستجو در سایت

سؤالهای متداول

مصرف شکر باعث جذب کالری بیشتر بدون تأمین مواد مغذی لازم در کاهش خطر سرطان می‌شود. با ایجاد چاقی و افزایش سطح انسولین، شکر به‌طورغیر مستقیم خطر بروز سرطان را بیشتر می‌کند. شکر سفید (فرآوری شده) در مقایسه با شکر قهوه‌ای یا عسل در افزایش وزن بدن و تأثیر بر انسولین تفاوتی ندارند. محدود کردن غذاهایی مانند کیک، آب نبات، بیسکوئیت، نوشابه در کم کردن مصرف شکر مؤثر است.

ارسال شده در سؤالهای متداول

غذاهای حاوی سویا منبع غنی پروتئین و جایگزین مناسبی برای گوشت است. سویا حاوی فیتوکمیکال‌ها بوده که برخی از آنها فعالیت استروژنی ضعیف دارد که در مطالعات حیوانی در مقابل سرطان‌های وابسته به هورمون اثر محافظتی دارد. در حال حاضر شواهد کمی وجود دارد که نشان بدهد مصرف سویا خطر بروز سرطان را کاهش بدهد. مصرف زیاد سویا می‌تواند خطر بروز سرطان‌های حساس به استروژن مانند سرطان پستان و رحم را افزایش دهد. زنان مبتلا به سرطان پستان باید مقادیر متوسطی از سویا را به‌عنوان جزئی از رژیم گیاهی مصرف کنند. این افراد نباید مقدار زیادی سویا در رژیم غذایی مصرف کنند و از مصرف منابع غلیظ شده سویا مانند قرص و پودر سویا یا مکمل‌ه

ارسال شده در سؤالهای متداول

سلنیوم یک ماده معدنی است که در فعالیت آنتی‌اکسیدان بدن نقش دارد. شواهد مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که سلنیوم اثر حفاظتی مقابل سرطان دارد. یک مطالعه نشان می‌دهد که مصرف مکمل سلنیوم می‌تواند خطر بروز سرطان ریه، کولون و پروستات را در انسان کاهش دهد. ولی برای تائید آن باید مطالعات بیشتری انجام شود. مصرف مقادیر زیاد مکمل سلنیوم توصیه نمی‌شود. زیرا فاصله بین مقادیر سمی و بی‌خطر آن کم است. حداکثر میزان سلنیوم در مکمل‌ها نباید از ۲۰۰ میکروگرم در روز بیشتر باشد.

ارسال شده در سؤالهای متداول

مطالعاتی در زمینه وجود رابطه بین غذاهای نمک سود شده و دودی با افزایش خطر سرطان معده، نازوفارنکس و حلق وجود دارد. شواهدی وجود ندارد که مقادیر متوسط نمک موجود در غذا یا اضافه شده هنگام آشپزی تأثیری بر سرطان داشته باشد.

ارسال شده در سؤالهای متداول

خیر. در موش مصرف زیاد شیرین کننده ساخارین باعث ایجاد سنگ مثانه می‌شود که خود می‌تواند سرطان مثانه ایجاد کند، ولی ساخارین در انسان باعث ایجاد سنگ مثانه نمی‌شود. ساخارین از لیست مواد سرطان‌زای انسان خارج گردیده است.

ارسال شده در سؤالهای متداول

فیتوکمیکال‌ها یا مواد شیمیایی گیاهی طیف زیادی ترکیبات است که توسط گیاهان تولید می‌شود. بعضی از این مواد از گیاه در مقابل حشرات محافظت کرده و عملکردهای مهم دیگری نیز دارند. بعضی از آنها هم در خود گیاه و هم در فردی که آن را می‌خورد دارای اثر آنتی‌اکسیدان یا اثرات شبه هورمونی است. از آنجا که مصرف میوه و سبزی موجب کاهش خطر سرطان می‌شود، محققین بدنبال یافتن ترکیبات مسؤول این تأثیرات هستند. در حال حاضر شواهدی وجود ندارد که فیتوکمیکال‌ها به‌صورت مکمل غذایی به اندازه میوه، سبزی، حبوبات و غلات که از آن استخراج می‌شود، مفید باشد.

ارسال شده در سؤالهای متداول

بله. افرادی که فعالیت بدنی متوسط تا شدید دارند، شانس کمتری در بروز سرطان پستان و کولون نسبت به سایر افراد دارند. این کاهش خطر بروز سرطان ارتباطی با کاهش وزن فرد ندارد. شواهد مربوط به رابطه مستقیم فعالیت بدنی با سایر انواع سرطان اندک است. با این حال چاقی و اضافه وزن با انواع زیای سرطان مرتبط است و فعالیت بدنی عامل اصلی دستیابی به وزن مناسب است. به‌علاوه فعالیت بدنی فواید زیادی در جلوگیری از بیماری‌های قلبی و دیابت دارد.

ارسال شده در سؤالهای متداول

آفت‌کش‌ها وقتی در تولیدات صنعتی، کشاورزی و شغلی به‌صورت نابجا استفاده شوند می‌توانند سمی باشند. با اینکه سبزیجات ومیوه‌ها می‌تواند حاوی مقادیر کمی از این مواد شیمیایی باشد، شواهد علمی بسیاری از مصرف سبزی و میوه‌ها حمایت می‌کند. درحال حاضر شواهدی وجود ندارد که وجود مقادیر اندک آفت‌کش‌ها در سبزی و میوه موجب افزایش خطر سرطان گردد و سبزیجات و میوه‌ها قبل از مصرف باید خوب شسته شود.

ارسال شده در سؤالهای متداول

عنوان “ارگانیک” در مواد غذایی گیاهی به این معنی است که آنها بدون استفاده از آفت‌کش‌ها و تغییرات ژنتیکی تولید شده‌اند. در حال حاضر، مطالعاتی وجود ندارد که نشان بدهد این نوع غذاها در کاهش خطر بروز سرطان از غذاهای تولید شده به سایر روش‌ها، مؤثرتر است.

ارسال شده در سؤالهای متداول

مصرف روغن زیتون موجب کاهش خطر بیماری¬های قلبی می¬شود ولی تأثیر زیادی در بروز سرطان ندارد. با اینکه روغن زیتون در مقایسه با کره و مارگارین سالم¬تر است، هنوز منبع غنی کالری بوده و باید به اندازه مصرف شود.

ارسال شده در سؤالهای متداول